Вітаємо всіх, хто знайшов час зайти до нашого блогу!!!

Вітаємо всіх, хто знайшов час завітати до нашого блогу!!!

пʼятницю, 1 квітня 2016 р.



    Волинська сільська бібліотека з 28 березня по 01 квітня взяла участь у проведені «Всеукраїнського тижня дитячого читання». Одне з головних завдань бібліотекара – навчити дітей навичкам самостійної роботи з книгою, підвищити  якість і ефективність процесу читання, критичного аналізу, переосмислення і творчої інтерпретації прочитаного. Підготувати освічену особистість, для якої книга стане надійним другом і порадником на все життя. Діяльність бібліотеки орієнтована на підвищення культурної компетентності української молоді; заохочення дітей до систематичного читання задля постійного підвищення рівня особистого розвитку.  

Мета проведення заходу
Ø Підвищення інтересу дітей до книги як до джерела знань, скарбниці культурних надбань, розвиток у них пошуково-дослідних навичок отримання інформації, її аналізу та узагальнення, навичок роботи з книгою продовж усього життя;
Ø Виховання бережливого і відповідального ставлення до художньої, навчальної, науко-популярної та іншої літератури, повага до праці людей, які їх створюють;
Ø  Донести любов до читання молодому поколінню й створити умови для її збереження. Незважаючи на новітні технології надання інформації, книга залишається одним з найважливіших компонентів набуття знань та розширення кругозору дітей.
     Перший день тижня почався з інформаційної години «Книга – джерело знань». На ній дітям, вкотре, було наголошено про важливість читання книг. Її ніщо не замінить, навіть інтернет. Дітям надали можливість по фантазувати: а якщо інтернету немає, відсутність електроенергії, і т.д. Паралельно до цього заходу була зроблена книжкова виставка «Країна казкова – країна книжкова», на якій були представлені: народні казки, казки українських та зарубіжних письменників.


     Другий день тижня розпочався з літературної подорожі «Загадковими стежками казок» для дітей початкових класів, адже в першу чергу, виховання у дітей доброти, ввічливості, сміливості, любові до тварин, природи і т.д. йде через казку. Тому цього дня й був спрямований захід на уважність дітей, їх фантазію та ще раз згадати й пережити пригоди своїх улюблених героїв. Під час цієї подорожі діти малювали своїх улюблених казкових  героїв.



     Третій день тижня розпочався з презентації книги А.І. Лукасевич «Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі». Що ця книга була присвячена захисникам української землі – активним учасникам АТО. Хто такі АТОвці, кого і що вони захищають, любов і відданість до своєї Батьківщини,  про тяжке становище на Сході України.  Головні герої цієї книги – славні сини своєї  країни, міцні та незламні патріоти з жовто-блакитною бронею, які є своєрідним непереможним щитом українського народу.
   Четвертий день тижня розпочався з літературної екскурсії дитячою українською прозою «Слався, величайся, зіркою гори, українська книжка серед дітвори». На цьому заході розглянули і твори письменників-ювілярів: Оксани Іваненко ( її  роман «Тарасові шляхи, відомі казки «Три бажання» та «Чудесна квітка»), Івана Франка (віршовані казки «Лис Микита» та «Ріпка»,  казку «Фарбований лис»).


     П’ятий день тижня розпочався з відео калейдоскопу «Мультфільми за творами видатних письменників». Діти згадали і переглянули екранізовані казки та твори таких письменників як: І. Франка «Фарбований лис», О. Іваненко «Чудесна квітка». 

Немає коментарів:

Дописати коментар