Вітаємо всіх, хто знайшов час зайти до нашого блогу!!!

Вітаємо всіх, хто знайшов час завітати до нашого блогу!!!

вівторок, 26 квітня 2016 р.




Чи буде квітень, як завжди
Дарунком весняної здоби.
Чи власним іменем біди
Ми назвемо його Чорнобиль?


    26 квітня 2016 року виповнюється 30 років з моменту страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди світового масштабу на Чорнобильській АЕС. Масштаби катастрофи могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
     В зв,язку з цим, у Волинській сільській бібліотеці була проведена година скорботи «Чорнобильський вітер по душам мете». Згадали ті страшні для України й світу події, переглянули фотохроніку тих часів, запалили свічку пам,яті та вшанували загиблих хвилиною мовчання.




Людство прагне Всесвіт осягнути
І себе у ньому зрозуміть.
А тривожне „бути чи не бути” –
Грізно над планетою висить.


 



пʼятницю, 1 квітня 2016 р.



    Волинська сільська бібліотека з 28 березня по 01 квітня взяла участь у проведені «Всеукраїнського тижня дитячого читання». Одне з головних завдань бібліотекара – навчити дітей навичкам самостійної роботи з книгою, підвищити  якість і ефективність процесу читання, критичного аналізу, переосмислення і творчої інтерпретації прочитаного. Підготувати освічену особистість, для якої книга стане надійним другом і порадником на все життя. Діяльність бібліотеки орієнтована на підвищення культурної компетентності української молоді; заохочення дітей до систематичного читання задля постійного підвищення рівня особистого розвитку.  

Мета проведення заходу
Ø Підвищення інтересу дітей до книги як до джерела знань, скарбниці культурних надбань, розвиток у них пошуково-дослідних навичок отримання інформації, її аналізу та узагальнення, навичок роботи з книгою продовж усього життя;
Ø Виховання бережливого і відповідального ставлення до художньої, навчальної, науко-популярної та іншої літератури, повага до праці людей, які їх створюють;
Ø  Донести любов до читання молодому поколінню й створити умови для її збереження. Незважаючи на новітні технології надання інформації, книга залишається одним з найважливіших компонентів набуття знань та розширення кругозору дітей.
     Перший день тижня почався з інформаційної години «Книга – джерело знань». На ній дітям, вкотре, було наголошено про важливість читання книг. Її ніщо не замінить, навіть інтернет. Дітям надали можливість по фантазувати: а якщо інтернету немає, відсутність електроенергії, і т.д. Паралельно до цього заходу була зроблена книжкова виставка «Країна казкова – країна книжкова», на якій були представлені: народні казки, казки українських та зарубіжних письменників.


     Другий день тижня розпочався з літературної подорожі «Загадковими стежками казок» для дітей початкових класів, адже в першу чергу, виховання у дітей доброти, ввічливості, сміливості, любові до тварин, природи і т.д. йде через казку. Тому цього дня й був спрямований захід на уважність дітей, їх фантазію та ще раз згадати й пережити пригоди своїх улюблених героїв. Під час цієї подорожі діти малювали своїх улюблених казкових  героїв.



     Третій день тижня розпочався з презентації книги А.І. Лукасевич «Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі». Що ця книга була присвячена захисникам української землі – активним учасникам АТО. Хто такі АТОвці, кого і що вони захищають, любов і відданість до своєї Батьківщини,  про тяжке становище на Сході України.  Головні герої цієї книги – славні сини своєї  країни, міцні та незламні патріоти з жовто-блакитною бронею, які є своєрідним непереможним щитом українського народу.
   Четвертий день тижня розпочався з літературної екскурсії дитячою українською прозою «Слався, величайся, зіркою гори, українська книжка серед дітвори». На цьому заході розглянули і твори письменників-ювілярів: Оксани Іваненко ( її  роман «Тарасові шляхи, відомі казки «Три бажання» та «Чудесна квітка»), Івана Франка (віршовані казки «Лис Микита» та «Ріпка»,  казку «Фарбований лис»).


     П’ятий день тижня розпочався з відео калейдоскопу «Мультфільми за творами видатних письменників». Діти згадали і переглянули екранізовані казки та твори таких письменників як: І. Франка «Фарбований лис», О. Іваненко «Чудесна квітка».