Вітаємо всіх, хто знайшов час зайти до нашого блогу!!!

Вітаємо всіх, хто знайшов час завітати до нашого блогу!!!

понеділок, 22 вересня 2014 р.

 

 
     22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави і з цієї нагоди в бібліотеці була проведена година історії «Пам’ять полеглим – шана живим».
     На початку уроку присутні вшанували пам’ять полеглих в роки Великої Вітчизняної війни хвилиною мовчання.
 
 
     Дітям розповіли про тяжкі роки Великої Вітчизняної війни та про необхідність створення партизанських загонів у тилу ворога, про величезну мужність та відданість своїй Батьківщині, своєму народові, яку проявив український народ. Що в партизанських загонах були не тільки чоловіки, але й діти та жінки. Про борців тилу складено багато пісень, віршів, написано чимало оповідань, спогадів. Діти дізналися як ціною  життя  для майбутнього своїх  дітей воїни досягли  великої перемоги над фашизмом.
     На цьому уроці говорили і про українське сьогодення, як український народ бореться з новою фашистською навалою. Та Україна сильна, і ми всі віримо в її перемогу.
     Героїчний подвиг українських партизанів у роки Вітчизняної війни та герої сьогодення назавжди залишиться в нашій пам’яті. 

 
Слава Україні!
Героям слава!
 


четвер, 18 вересня 2014 р.

 

 
 
     17 вересня 2014 року культурна громадськість України та світу за підтримки ЮНЕСКО відзначала ювілей Михайла Коцюбинського – 150-річчя від дня його народження.
      У бібліотеці з цієї нагоди була проведена літературна година «Осяяний сонцем».
 
     Дітям розповіли, що Михайло Коцюбинський народився 17 вересня 1864 у Вінниці і  прожив лише 48 років.
     Його називали Сонцепоклонником і Соняхом, бо над усе любив сонце, квіти і дітей. Служив звичайним клерком у статистичному відділі Чернігівської управи, на роботу ходив з неодмінною квіткою у бутоньєрці.
     Був знайомий з Іваном Франком, М. Лисенком — який був його кращим другом, також з Василем Стефаником, Оленою Пчілкою, Лесею Українкою та Михайлом Старицьким.
     Хворів астмою і туберкульозом. Навесні 1913 Михайла Михайловича Коцюбинського не стало. Поховали письменника на Болдиній горі у Чернігові, улюбленому місці його щоденних прогулянок.
     Він був вигадливим. Завжди по-дитячому захоплювався красою природи, людьми, кращими проявами людських почуттів, здобутками людського розуму. Він був людяним, не втрачав цієї риси на протязі всього життя, любив добро, вірив у його переможну силу…
 

 
До нових зустрічей!
 

 

 
 
 


 

 

          З нагоди 225-річчя від дня народження Дж.Ф.Купера в бібліотеці  15 вересня був проведений відео урок «Піонер американської літератури»
         Коли мова йде про історію становлення американської літератури,
в першу чергу, згадується ім’я Фенімора Купера — першого американського письменника-романіста. Дітям розповіли життєвий та творчий шлях письменника.
 

 

     А ще їм розповіли, що романи Ф. Купера, в яких описано повну небезпеки боротьба за життя в умовах незайманої природи і до нині є найулюбленішими творами юнацтва. Посмертна слава Купера перетворила його на автора авантюрних творів, що породили масу адаптацій для молодіжних видань, за романами із серії про Шкіряну Панчоху поставлено чимало кінофільмів. Улюблені твори юнацтва, такі як «Останній із могікан», «Звіробій», «Слідопит» - екранізовані.
 
  Дякуємо за увагу і
до нової зустрічі!
 



четвер, 11 вересня 2014 р.

 
 
 

 

 
 
     Сьогодні в бібліотеці були проведені дебати під назвою «Комп’ютер та телебачення замінять книжки?!». Так це чи ні? Говорили по-різному і про різне: кожен мав свою точку зору. Хтось казав, що комп’ютер і книга однаково важливі, ну, а були й такі, які вперто відстоювали думку, що книга вічна, а комп’ютер – просто чергове віяння моди, яке скоро витісниться чимось іншим. Посперечалися...
 

     Можна ще багато говорити, доводити, сперечатися… Та чи варто? Набагато легше запам’ятати дві прості речі: ніколи не бійтеся нового і не порівнюйте не порівнюване. Кожен для себе визначає чи замінять саме йому комп’ютер та телебачення  книжки?
 
 
 
 
До зустрічі!


середу, 10 вересня 2014 р.














     «Часів минулих небилиці» - екскурс у слов’янську міфологію, так називався захід, проведений для дітей у бібліотеці 9 вересня.
     Дітям розповіли, що одним із найбагатших і найколоритніших джерел, за яким можна вивчати культуру й світогляд давніх слов'ян є міфологія, перекази й легенди минувшини слов'ян. Завдяки міфології ми дізнаємося про глибинні витоки духовності й вірувань наших предків.
 

 
        Також прочитали міфи «Земля», «Прадуб», «Перун», «Білобог і Чорнобог» та оповідь «Крилатий кінь». Розповіли і про міфічні істоти, чудовиська, персонажі і предмети слов’янської міфології.
Судячи з того, як діти приймали участь у заході, то їм дуже сподобалось.
 
До нової зустрічі!

 

четвер, 4 вересня 2014 р.

 

Сьогодні з дітьми середніх класів у бібліотеці пройшов захід «Хай дитина знає кожна – жартувать з вогнем не можна». Діти прочитали казочку «Пригоди Сірника», віршики – попередження «Із сірниками гра – буде біда», оповідання «Коли Олі не було вдома», пам’ятка-попередження «Сірники – не іграшка», а також вивчали правила пожежної безпеки.
    Мета заходу:
- Ознайомити дітей з причинами виникнення пожеж та правилами протипожежної безпеки, порядком дій у надзвичайних ситуаціях.
- Розвивати мотивації до безпечного способу життя, потребу в повсякденному дотриманні правил пожежної безпеки.  
 
 
Тепер діти знають, що у випадку виникнення пожежі чи інших нещасних випадків треба телефонувати негайно на 101
 
 

 
 

 
 
 
До нової зустрічі на блозі!
 
 
 

понеділок, 1 вересня 2014 р.



  Сьогодні  свято -  День знань.  Та не всі діти знають історію виникнення цього свята. Тому в бібліотеці була проведена інформаційна година «Історія виникнення  Дня знань». Привітали всіх діток з почином. А ще розгадували загадки за алфавітом. Було цікаво та весело.