Вітаємо всіх, хто знайшов час зайти до нашого блогу!!!

Вітаємо всіх, хто знайшов час завітати до нашого блогу!!!

четвер, 21 серпня 2014 р.

 
 


     День Незалежності України - це найбільше національне свято.Уперше за тисячолітню історію на карті світу постала держава під назвою «Україна». Україна... Золота, чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!
     В зв’язку з 23 річницею дня Незалежності України для дітей в бібліотеці була проведена географічна слайд-вікторина «Моя країна – Україна» та історична  вікторина – «Цвітеш ти пишно,земле моя мила, ти не – окраїна, ти – Україна!».

 

 
 
   В бібліотеці оформлена постійно діюча книжкова виставка «Люблю тебе, стражденна Україна, бо я – твоє дитя і світле майбуття».     
      «Най –най по –українські» так називалася інформаційна година, на якій дітям розповіли про все «най» в Україні.
 
 

 
 
Також був проведений урок державності «Наш прапор – оберіг щасливого майбутнього» до дня Державного прапора.
 

 

Мета цих заходів: розвивати пізнавальний інтерес дітей до історії свого народу, своєї країни, виховувати повагу до української культури.

        Держава Україна є! На весь світ продемонстровано, що ми - державницький народ, що ми - світова нація, яку чекає велике майбутнє!

Дай нам, Боже, сили і снаги,
Щоб цвіли Дніпровські береги,
Щоб жили гуртом, не поодинці
На землі щасливі українці!!!


Дякуємо за увагу!!!


 
 
До нової зустрічі!


 

 

 

пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

Літо в бібліотеці




Ось і закінчилася перша половина серпня, останнього місяця літа. Коли на вулиці така спека, в бібліотеці є чим зайнятися. За цей час було проведено чимало ігор, вікторин, загадок, переглядів, мандрівок та ін..





«Це малятам треба знати» під такою назвою проходила інформаційна година для дітей. Діти в ігровій формі ознайомилися з правилами безпеки вдома, на вулиці і т.д.
«Що можна зробити своїми руками» - так називався майстер-клас по виготовленню сувенірів із незвичайних гарбузів. Перші заготовки були зроблені. На іншому уроці плануємо закінчити роботу.
«Мій домашній улюбленець» під такою назвою проходив фото слайд , де переглядали фото своїх домашніх улюбленців, які принесли діти.














Шкідливі звички завжди переслідують і спокушають підлітків, особливо на вулиці. Яку шкоду завдає куріння дитячому організму ми намагалися розказати й показати на прикладах дітям на уроці-застереженні «Курити чи не курити?». Дати шанс у виборі: здорове й щасливе життя або ганебне й хворобливе існування.







 
«Про все цікаве на планеті читай у книзі, журналі та газеті» - інформаційна година,була проведена у вигляді презентації. Дітям розповіли не тільки про періодичні дитячі видання, але й про що пишуть у них. У кожному журналі і газеті – своя оригінальність. А ще розповіли про книжечки, які зручні і зрозумілі у користуванні.




Дітлахи дуже полюбляють різних тваринок, та не багато знають про них цікавого. Та ми надали їм таку можливість на годині спілкування «Лапки, хвостики і вушка». Діти багато дізналися про цікаве життя деяких тваринок та про їх унікальність.
Традиційно кожного тижня – одна година мульткінозалу. Цього разу дивилися мультфільм «Золота антилопа».
Не секрет, як діти полюбляють мультики і майже кожного дня наспівують відомі до болю пісеньки з них. В бібліотеці ми провели конкурс-караоке «Відгадай мелодію» де діти мали можливість не тільки відгадувати мелодію, але й заспівати цю пісеньку.



Попереду – день Незалежності нашої неньки України. Ми запланували такі заходи: «Моя країна – Україна» слайд вікторина, «Най-най по-українські» - інформаційна година, «Страви української кухні» - урок народознавства та година спілкування «Як навчитися ввічливості».
До наступної зустрічі!